Mijn filosofie en  werkwijze

 

 “Vind je Inner Blizz” (Bliss, innerlijke blijheid)!  Bij het zoeken naar een naam voor mijn praktijk was dit voor mij allesomvattend. Ik wil de wereld graag een stukje blijer maken. Lichter ook. Als het lukt om even stil te zijn, onze gedachten even stil te zetten en heel even alleen maar “te zijn”, dan is er even rust, alleen maar het moment, zonder zorgen of oordeel. Vanuit dat punt kun je je aandacht richten op het mooie en fijne om je heen en zo ineens in contact komen met je eigen “Inner Blizz”.

 

Dit op zich is een hele uitdaging voor veel mensen. Een zoektocht en, zo ik het ervaar, iets waar we in blijven oefenen. Gedachten, gevoelens, werkstress, de meningen van anderen, hoe ons geleerd is hoe we moeten leven en denken en vooral ook de vaak pijnlijke ervaringen die we opgedaan hebben tijdens onze ontwikkeling kunnen ons behoorlijk in de weg staan.  Tel daarbij op alle dingen die er dagelijks gebeuren moeten, thuis en op het werk. Het “Blizz” gevoel is dan vaak ver te zoeken en het evenwicht soms kwijt. Makkelijker gezegd dan gedaan om je gedachten dan stil te zetten en gewoon “maar even te zijn”!

Hoe doe je dat dan? Dat “Blizz” gevoel weer terug vinden?

 

Door in de eerste plaats aandacht voor jezelf. Maar ook vooral door lief te zijn voor jezelf, dus te stoppen met jezelf om de oren te slaan met waar jij denk te kort te schieten. Jezelf de ruimte te geven en op zoek te gaan naar wat jij nodig hebt om in je evenwicht te blijven of om je evenwicht weer terug te vinden.

Binnen mijn praktijk help ik je hier graag bij.

 

                                  Mijn CV

Vanuit een oprechte betrokkenheid naar de mensen toe is mijn loopbaan begonnen met een studie in het maatschappelijk werk. Binnen mijn eigen zoektocht gold vooral: eerst zien dan geloven! In de eerste plaats ben ik dan ook ervaringsdeskundige en heb ik ook zelf het nodige moeten overwinnen.

Uiteindelijk ben ik na mijn studie, door de liefde,  in Griekenland terecht gekomen, waar ik lange tijd jongeren en jong volwassenen Engelse les gegeven heb. Mijn benadering hierin was vooral het stimuleren van het zelfvertrouwen, het durven spreken en doen!

Na een aantal jaren les gegeven te hebben ben ik opleidingen gaan volgen in Alternatieve therapieën. Aromatherapie, Holistische massage, Voetreflexologie met daarbij de medische vakken (psychologie, anatomie en pathologie). Als freelancer werkte ik bij mensen aan huis en in een sportschool.

In die tijd kwam ik voor het eerst in aanraking met ademwerk/rebirthing waar ik enorm veel van geleerd heb en waardoor ik een enorme sprong  maakte in mijn ontwikkeling. Daarnaast deed ik cursussen in Reiki (Ushi 1,2 en 3) en buikdansen (hier heb ik ook les in gegeven in Nederland).

Eenmaal terug in Nederland ben ik weer terecht gekomen in het maatschappelijk werk. Onder andere door het begeleiden van jongeren met diverse problemen en ik heb gewerkt in een blijf van mijn lijf huis.

Ik ben me verder gaan verdiepen in coaching en counseling door een cursus in cognitieve gedragstherapie, studeerde spirituele psychologie bij Passion 4 life en heb ik een opleiding tot Breathwork Practioner (ademwerk/rebirthing) gedaan. Daaropvolgend deed ik verschillende opleidingen in Hypnotherapie en NLP bij Hypnose instituut Nederland en bij Hypnose Academie Nederland.

Sinds juni 2015 heb ik een eigen praktijk waar ik al mijn ervaring en visie samen heb kunnen voegen.

Binnen mijn praktijk combineer ik mijn kennis met mijn intuïtie. Ik heb een spirituele inslag maar blijf daarbij graag met beide voeten op de grond staan!